Apr 22, 2013

Insta-Tavsiye Vol.2

Herkese merhaba! Geçen hafta gittiğim gördüğüm, yediğim yemeklerden size birkaç tavsiyede bulunacağım.

Sevgili ablacığımı Almanya'ya uğurladıktan sonra haftasonu Rumelihisarı'ndaki Mama'ya gittik. Pizzalarından tatlısına şarabına kadar her şeyiyle dört dörtlüktü! Deniz mahsüllü(di mare) ve 4 peynirli(quattro fromaggi) olanları kesinlikle denenmeli!! Hala tadı damağımda, hayatımda yediğim en güzel pizzalardandı.. Size o kadarını söyleyeyim.

Farklı bir deneyim olarak Alman usulü kurşun döktük. Bundan da yakında bir postta bahsedeceğim. =) Bu arada Paris'e giden bir arkadaşım sağolsun bayıldığım Mariages Freres'in karamelli çaylarından getirdi. İmkanınız olur da alırsanız, baktınız ağır geldi o zaman çayınızın içine aroma katması için bir tane atın.

Aynı zamanda geçen gün Rus restaurantına da gittim. Sanırım Taksim'deki Rejans kapanmış, biz de Gümüşsuyu'ndaki Ayaspaşa Rus Lokantası'na gittik, kendi yaptıkları votkayı, borsch çorbasını ve aperatiflerini, Proşki(Boşnak Böreği)'yi mutaka deneyin. İçeride klasik müzik çalıyor, fiyatlar oldukça makul ve hafif bir Rus etkisini hissediyorsunuz içeride bence. Ya da ben öyle hissetmek istedim bilmiyorum. =) İnsana farklı yerlerde yemek yemek acayip moral katıyor bence, kendimi yenilenmiş hissediyorum her seferinde.

Son olarak, Portekiz'deyken bayıldığım duvar ve yer karolarından esinlenerek çanta tasarlamaya başladım ve ilk siluetimi çizerek siftahımı da yaptım, umarım beğenirsiniz.

Hi everyone! I will give you some advices to eat and to do in Istanbul.After say goodbye to my sister who went to her home in Germany, in the weekend I was in Mama-Rumelihisarı. It was great from its pizzas to drinks. We chose "di mare" and "quattro fromaggi". I look forward to eat them again. They were one of the most delicious pizzas that i had ever eaten.

As a different experience, we did a lead casting. I will share it as a post soon. =)

By the way, a friend of mine who went to Paris, got me caramel tea from Mariages Freres that i adore. If you have opportunity to buy them and if the caramel is too intense for you,  put one of it into your Earl Grey or Black Tea for some essence.

Also, i went to Russian Restaurant in Gümüşsuyu and i guess the one which is famous "Rejans" is closed. So we went to Ayaspaşa Rus Lokantası. You should try borsch, entries, Proschki and vodka which they prepare themselves. Inside, you can hear classical music and a little bit Russian air or maybe i wanted to feel in that way. =) The prices are conceivable.

And finally, i'm designing a bag which i had inspired from Portugal's floor and wall tiles and street signboards and i did my first silhouette, hope you like it!




2 comments:

  1. Ablacığınla kısa sürede tekrar görüşürsünüz inşallah. Ben de kardeşime 22 Nisan'da hoşçakal dedim :(
    Alman usulü kurşun dökmeyi merak ettim, Avusturya'nınki ile aynı mı acaba :)
    http://tasarimyagiyor.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Gurbet işi yaş iş canim ya gercekten de. Karninda bi yumru oluyo insanin o gidis vakti yaklastikca. Kursun dokme olayi Avusturya'dakiyle kesiin aynidir, bu ara paylasicam bebek.;) :*

    ReplyDelete