Jul 24, 2013

Aliki Konukevi No:58

Sakin, her bir tarafında sizi bambaşka hayal alemlerine götüren tasarım mobilya ve  eşyalar, bir tiyatro oyunun sahne dekorunu andıran görüntüsü, en ince detaylara kadar düşünülmüş küvetten kapı tokmağına, fotoğraflardan kitaplığa kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir yer : "Aliki Konukevi". 

Sahipleri dünya tatlısı Ersin abi, Liz ve güleryüzlü kızları Alice. Burada kendinizi "Alice Harikalar Diyarı"nda hissedeceksiniz. :) Kendileri, her türlü sorununuza elinden geldiğince yardımcı olan, sanki kendi problemleriymişcesine olaya yaklaşan ve aynı zamanda sizin kafanıza yolda bir şey takıldığında da "Dur biz bunu Ersin abiye soralım o kesin bilir", dedirten bir rahatlık oluşması da söz konusu. Örneğin, aldığımız analog kamerayla anlaşamayınca Ersin abinin yardımına koştuk, motorumuzun lastiği indiğinde de keza. :)  


Ersin abi ve Liz'le sanki yıllardır tanışıyormuşcasına geçirilen vakit, içtenlikleri ve geceyarılarına kadar sürüp giden kadehler eşliğinde sohbetler bize çok iyi geldi. Eğer ki siz de büyükşehirlerin gürültüsünden, kargaşasından uzaklaşmak, her şeyden arınmak ve taptaze bir başlangıç yapmak istiyorsanız bence Bozcaada Rum mahallesinde yer alan "Aliki Konukevi" tam size göre.  


Bu arada Ersin abi taşlardan çok güzel kolyeler yapıyor, benim de çok beğendiğimi görünce bana da bir tane hediye etti, hem Aliki'nin dalga simgesine, hem Bozcaada'da geçirdiğimiz vakte, hem de adanın rüzgarlı havasına/denizine gönderme yapan bu kolye benim için çok değerli ve adı da : Aliki Kolye. 


Yakında tekrar görüşmek üzere Aliki!





A quite guesthouse that you may feel home which is called « Aliki Konukevi » takes you to the world of dreams from its detailed design furnitures to mosaic tables, bathtub, doorknob, library... The owners of the place are Ersin, Liz and their lovely daughter Alice. Here you who will feel in « Alice in Wonderland ». :) They are so kind and helpful. When you have a problem, they consider it as their own problem. For instance, we didn’t hesitate to call them when our analog photo machine couldn’t work or our motorcycle’s tire blew out. :) 

Time that we spend with Ersin and Liz till midnight as speaking and drinking wine really do good to us. So if you want to get far away from big cities’ crowd and to purify and to make a fresh start ; I think Aliki is the best guesthouse which states in the middle of the Roume District in Bozcaada.

By the way, Ersin makes/designs really nice necklaces from the stones and because that i really liked what he has done, he did me one as a present. It refers to the waves of Aliki, to the time we spend in Bozcaada and to the windy weather/sea of  the island. Its’ name is Aliki Kolye.

See you soon Aliki!
















 Bu mozaik 58 numarayı Ersin abi kendisi yapmış, kapıdaki Aliki yazısını da ve hatta içerideki mozaik masayı... / This 58 number mosaic is made by Ersin, also Aliki writing in front of the door and the mosaic table inside...


























Aliki'nin girişinde kendi diktiğim eteğimle,
In the entrance of Aliki with skirt that i had made recently



































Aliki Kolye 






3 comments:

  1. mukemmel gercekten :))

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. gerçekten de öyleydi:) aliki ve bozcaadadan sonra istanbul kabus.

      Delete