Aug 22, 2013

Design : Floral Sleep Mask

Eveet 2.çekiliş ürünü olan uyku maskesinin kendin yapıyla da karşınızdayım. Bu arada kendisi ne kadar küçücük minicik dursa da düşündüğümden çok daha fazla vaktimi aldı. / So here's the sleep mask which will be the second giveaway product. By the way, despite it seems easy to do, i spent lots of time to do it. 

İhtiyacınız olanlar / What you need

*Çiçekli kumaş /Floral fabric 
*Maske kalıbı (googleda aratıp bir sürü çeşit bulabilirsiniz) / Mask pattern (as using google, you can find varieties)
*30 cm Lastik / 30 cm elastic
*Elyaf / Fiber
*Makas, iğne, iplik, dikiş makinası / Scissors, needle, thread, sewing machine
*Çengelli iğne / Safety pin










Elyafı iki kumaşın arasına koyun ve iki kumaşın da dışı birbirine bakacak şekilde 3 kumaşı birbirine teyelleyin ama 2-3 cm ini boş bırakın, dikmeyin. Böylece uyku maskesini rahatça tersine çevirebilelim. Teyellediğiniz yerler üzerinden dikişinizi yapın, boşluk bıraktığımız yeri aman dikmeyin. / Put the fiber between 2 fabrics, don't forget that right sides should be facing each other. Back stitch 3 fabric together as leaving 2-3 cms space to flip sleep mask over. After backstitching, sew along these points, don't sew the space that we had given.



 Lastiğin kumaşı için, 6x55 cm lik bir kumaş kesin, uçları 0.5 cm içeri kıvırıp ütüleyin, isterseniz dikin ve ikiye katlayıp tekrar dikin. / For the fabric of elastic cut a piece of fabric 6x55 cm and iron both sides in with an edge of 0.5cm. Fold in half and sew the edges down. 



Lastiği, diktiğiniz kumaş parçasından çengelli iğne yardımıyla çıkarın. / After, as using a safety pin, insert the elastic from the fabric.



 

Lastikli kumaşın bir tarafını elyafın bulunduğu taraftan dikin. / Sew the elastic fabric from the side of fiber.



 Diğer tarafı ise dış tarafına gelecek şekilde iğneleyin ve kumaşı çevirdikten sonra hem burayı hem de maskeyi döndürmek için bıraktığımız boşluğu elinizde dikin. / For the other side, pin the elastic fabric to the right side of the fabric. After turning the right side of the sleep mask, handstitch this part and the one that we had given a space to flip it over.




Son olarak, uyku maskenizi ütüleyin ve maskenizi takıp biraz kestirin! / Finally, iron your sleep mask and have some nap!




0 comments:

Post a Comment