Oct 31, 2012

Eski Gömleklerinizi Atmadan Önce / Before Throw Away Your Old Shirts

Eski gömleklerinizi atmadan önce 1 kez daha düşünün. Belki o rengi atan yakalara bir şans verme zamanıdır. Evet, yakaları değiştirmekten bahsediyorum. 2 yıldır moda olan bu yaka akımına siz de kendinizinkini yaparak katılabilirsiniz. İşte benimki ve nasıl yaptığım:

Before you throw away your shirts, think once again. Maybe it's time to give a chance to those fading shirts. Yes, i'm talking about changing them. You can join that collar trend with yours. Here is mine and how i did that:





     

                         



İhtiyacınız olanlar:

İstediğiniz tarzda-renkte kumaş,
Makas,
Toplu iğne,
Uhu, -şart değil-
Dikiş makinası gerekiyor mu? Size bağlı.

What you need:

Fabric as you like,
Scissors,
Pins,
Chalk or pencil
Glue - if you like to-
Is sewing machine necessary? Depends on you.




Önce gömleğin yakasının altına, yakayı kaplayacağınız kumaşı koyun ve sabunla ya da kalemle etrafından çizip, kumaşa geçirin. Bir kere daha aynı işlemi uygulayın.


First, put the fabric under the shirt and mark it with pencil or chalk. Do the same thing again.


Ortaya çıkan 2 kumaşın dış kısımları içe bakacak şekilde birbirlerine iğneleyin. Elde ya da makinada etrafını dikin. Ben sadece tek tarafını diktim. Kumaşı normal haline çevirin.

Pin the 2 sides in which exterior sides are together. Sew it by machine or hand. I sewed just one side to stitch with shirt. Turn the fabric into a right side.



İçe doğru bakan yani direkt boyna temas eden kısmı da isterseniz bir uhuyla yapıştırın, ya da üşenmezseniz dikin. Şahsen ben üşendim.=) Pek şık yakanız hazır!


Glue or hand stitch the part which touches directly to the neck. I was too lazy to hand stitch it so that i glued it. =) Your lovely collar is ready!


Oct 28, 2012

Temps de Paris I

Size Erasmus sayesinde 6 ay boyunca Paris'te kaldığımı söylemiş miydim? Eveet, sanırım Paris postlarına başlama zamanımın gelmiş. Paris'ten sonra Rennes,Lyon,Aix ile Fransa turu ve sonrasında Portekiz, Fas gezmeleri de kendin yap projelerinin aralarına eklenecektir. Haberiniz ola.
Did I ever told you that i stayed 6 months in Paris? I guess it's time to start to Paris posts. After Paris, posts of Rennes,Lyon,Aix and after Portugal, Maroc posts will be added between do it yourself projects. Stay tuned.

Sanırım Paris gitmekten sıkılmadığım ve sıkılmayacağım tek yer. Bu 5.gidişimdi ve ilk defa uzun soluklu burada kalmanın maddi zorlukları bir yana İstanbul'dan aşağı kalmayan trafik ve kalabalığa; arkadaşlar, parklar ve şaraplar olmadan katlanılamayacağına karar verdim. İşte benim Paris'im ve ilk partdan birkaç(!) fotoğraf.


I guess Paris is the place that I never get bored of it. It was my 5th time and except the financial difficulties; friends, gardens and wines are the way to get rid of that crowd considering to Istanbul. Here are the some(!) photos of my Paris.




                                                        Şu renklerin güzelliğine bakın.



   
    Bir rivayete göre Sacre-Coeur'de tutulan dilekler gerçek olurmuş.=) Sizin de yolunuz buraya düştüğünde içeri girip dilek tutmayı unutmayın. Ben mumlara para ödemediğim için tuttuğum dilekten hiç ümitli değildim açıkçası ama benimki gerçek oldu bile.=) Hem zaten tutacağım dilek için para ödemek de neymiş!=) Tabi gene de karar sizin..

According to a tale, when you wish something in Sacre-Coeur, it will come true. If you ever go there, don't forget to make a wish. I didn't expect that it will realise because i didn't pay for candles, but it did! =) For me, it makes nonsense to pay for your wish. But anyway, as you like.



Notre Dame'ın yakınındaki merdivenlerden inip Seine kenarında şarap içmesek, bir şeyler yemesek Paris'te olduğumuz hissedemezdik. Sanırım Sevgililer Günü'nde ve (yanınızda) sevgiliniz yokken, daha iyi bir plan olamazdı.
If we didn't drink wine and eat sth next to Notre-Dame and Seine, we couldn't feel that we were in Paris. Also if your boyfriend isn't with you, it's the best plan of the day.







Chatelet-Louvre istikametindeki trafiğe kapalı köprüden biri. Tek bir özelliğiyle farklı: sevgililer-aşıklar buraya gelip kilit takıyorlar ve sevgilerini ölümsüzleştiriyorlar. Peki bu kilit işinin içine marka olsun klas olsun teması girerse nolur? Aşağıdaki Louis Vuitton kilidi olur pek tabi.


One of the bridges in the direction of Chatelet-Louvre. Its particularity: lovers come here and immortalize their love with their locks. Well then if the luxurious brands come into that phenomene what will happen? It will seen like that Louis Vuitton lock of course.







Favori cafelerimden: La Tartine. İçerisinin tasarımı, renkleri, o lezzetli sıcak içecekleri.. Yolunuz St.Paul civarına düşerse uğrayın, gerçi Paris'teki her bir cafe ayrı güzel, o da ayrı bir konu.

One of my favorite café: La Tartine. Its decoration, colors and delicious hot drinks.. If you go to St.Paul, don't forget to drop in, even all cafés in Paris are so beautiful.








            Birkaç kuruş para için debelenen zenciler ve arkalarında turistler.
            Africans who tries to get money to live and tourists.






       Çimlere yayılıp kahvaltı yapmadan hiç olur mu? Jardin des Tuileries'de kahvaltı zamanı! Mart sonu olmasına rağmen Temmuz'da bile peşinizi bırakmayan bulutlar yerine güneşli çok güzel bir hava!

Bir sonraki Paris postunda görüşmek üzere!


      Time to breakfast in Jardin des Tuileries! Even it's the end of March, instead of clouds which follows you   even in July, the weather was just so nice!


See you in next Paris post!

Oct 22, 2012

DIY-Michael Kors Inspired Cut Out Dress









Eveet, Michael Kors'un aşağıdaki elbisesini beğenip de alamayan, ah benim de olsa diyenlere bu elbisenin alternatifiyle karşınızdayım. Ben yırtmaç kısmını yapmadım. Çünkü İstanbul için bu kadarı yeter de artar diye düşündüm.=) Siz amaan bana ne, ben zaten toplu taşıma da kullanmıyorum en fazla ne olabilir derseniz, buyrunuz.


Now I'm here to show a diy project to who loves that Michael Kors dress but doesn't afford to buy it or who says what "i wish i had one."



Inspiration:




                                         


İhtiyacınız Olanlar:

Düz streç bir elbise,
Makas,
İğne-iplik,
Çengelli iğne,
Dikiş makinası gerekli mi? Hayır.

What You Need:

Stretch dress,
Scissors,
Needle-thread,
Safety pin,
Is sewing machine necessary? No.


Önce elbiseyi ikiye katlayıp kesmek istediğiniz miktarı sabunla belirleyip oval bir şekilde kesiyorsunuz. Ben öncesinde kendime güvenemeyip bir tişörte uyguladım, sonrasında tişörtte kestiğim miktar kadar elbisede de kestim.

First, fold the dress and mark the amount you want to cut it out. Cut it like an elipse. I first applied it on a t-shirt because that i wasn't sure if i can or not. So that i applied the amount of the tshirt that i made before.                                       






Elbisenin yanlarını kestikten sonra ön tarafını birleştirip elde dikin. 
After cutting, gather the garment of the front bodice and hand-stitch it.



Arka taraftan açık vermemek için (nitekim bunu yapmazsanız iç çamaşırınız gözükebiliyor yanlardan.) elbisenin üst tarafını alta doğru yakınlaştırıp iğneleyin ve dikin.
For not to show your underwear from the back, draw up the top part of the dress to down. Pin them and hand-stitch.






Oct 11, 2012

My Oldest DIY / Ally McBeal

En eski kendin yap projem karşınızda! Eski bir Ally McBeal fanı ve kitap okumayı seven biri olarak; diziden bir kitap ayracı yapmaya karar vermiştim. 2 kız arkadaş artık bu fikri nereden bulduk hatırlamıyorum -belki de HeyGirl falan- ama kendisi hala arada bir severek kullandığım ayraç olma niteliğinde.





İhtiyacınız olanlar:

2 adet film negatifi,
çamaşır suyu,
fotoğraf-resim, mukavva, kağıt
iğne-iplik,
uhu

Önce film negatiflerini çamaşır suyuna batırıyoruz ve bembeyaz olmalarını bekliyoruz. Sonra 2,5 cm karelerden mukavva ve aynı ebatta resim-fotoğrafları bilgisayardan print ediyoruz ya da her nereden istiyorsak kesiyoruz. Negatifler bembeyaz olduktan sonra, birbirlerini tutması için istediğiniz tarzda bir ipliği iğneye geçirip, negatif filmin üstündeki boşluklardan ipliği geçiriyorsunuz. Aynı işlemi diğer tarafına da yapıyorsunuz. Sonra filmin ebatına uygun olarak (14e 2,5cm) kağıt kesiyoruz ve daha önce kestiğimiz resimleri mukavvalara, mukavvaları da kağıda yapıştırıyoruz. En son da hazırladığımız bu kağıdı film negatifinin içine geçiriyoruz ve kitap ayracınız hazır.


Here comes my oldest DIY! As an old fan of Ally Mcbeal ; i had decided to make a bookmark of that tv serial. I don't even remember how me and my friend had decided to do that actually-maybe from a girls' magazine?- but anyway, i still use it.


What you need:

2 negative films,
liquid bleach,
photo, picture, paperboard, paper,
needle-thread,
glue

First, sink negative films into a liquid bleach and wait until they turn white. After, cut paperboards (make from 2,5 cm square-to place 4 photos on a bookmark) , cut your photos in the same size. To hang together the two negatif films, get through a needle with a thread from the gaps of the film. Do the same thing on the other side. Then cut a paper according to size of the film (14x2,5 cm); glue the pictures on a paperboard and glue paperboards on a paper. Finally get through that paper between the 2 films and your bookmark is ready.








                                         
                                front                                                                        

                                                                       
                              back


Oct 8, 2012

Brooch Into A Bracelet



Bir brosunuz var ama onu nasil ve neyle kullanacaginizi bilmiyor musunuz? O zaman onun bileklige cevrilme zamani gelmis. Deri bilekliginizi -ya da her ne hosunuza gidiyorsa- alin ve bilekligin bosluklarindan birine brosunuzu gecirin. Ve iste yeni ve sadece size ozel bilekliginiz hazir!!



      


            You have a brooch but you have no idea to how to use it? It seems that you need to turn it into a bracelet. Get your leather -or whatever your favourite one- bracelet and put the brooche to one of the leather's hole. Here is your brand new and unique bracelet!!